אמנות – בעצם אין הגדרה חד משמעית. בהגדרה הרחבה ביותר זה כל דבר שהכריזו עליו כיצירת אמנות. כך אבן לצדי הדרך שמישהו הניח שם וקרא לכך 'אבן לצדי הדרך', או בד לבן שנקרא 'ציור'. אפשר להתווכח אם יצירת אומנות ספציפית היא טובה או רעה, מעניינת או טפשית, אבל ברגע שהכריזו עליה כאמנות, אי אפשר לסתור זאת. מה שכן, אמנות תהיה תמיד מעשה ידי אדם. נוף יפה בטבע הוא לא אמנות, וגם לא חתול שהלך על בד עם רגליים מלוכלכות.
ספרות – יצירת אומנות מילולית. כלומר בתוך זה נכנסים הספרות העממית (סיפורים שעברו בעל פה) והספרות הכתובה שכוללת פרוזה, שירה, ביוגרפיות, ספרי עיון, יומנים ועוד.
ספרות בדיונית – מה שאנו מכירים כספרים. סיפורים שגם אם הם אמיתיים הם עברו תיווך של הבדיון. מחולקת בעיקר לספרות פופולרית וספרות יפה לפי הרמה הספרותית. (הלשון והאמצעים הפואטיים)
כתיבה יוצרת – כתיבה שמטרתה אומנותית. תהליך יצירת טקסט ספרותי.
טקסט – בהגדרה רחבה: כל מה שמייצג משהו אחר. כלומר לפי הגדרה זו גם תמונה, או אפילו לבוש הוא טקסט כי הוא מצביע על מעמד חברתי, מגדר, דת, אופי ועוד. אנחנו נשתמש ב'טקסט' במשמעות של טקסט ספרותי. כלומר טקסט של מילים כתובות. (מילים הן טקסט מכיוון שצורות האותיות הן סמלים המצביעים על משמעות.)
פרוזה – כתיבה בשורות ארוכות. גם כתבה עיתונאית היא פרוזה. כלומר 'פרוזה' אינה קשורה ישירות לאמנות.
סיפורת – ז'אנר של ספרות של סיפורים עלילתיים הכתוב בפרוזה.
שירה – ז'אנר של ספרות שנחשב גבוה. כתוב בשורות קצרות. יכול להיות קטע קצר או ארוך (דוגמה לשירה ארוכה זה האפוס היווני כגון האודיסאה). בעבר נהוג היה לזהות שירה כספרות המשתמשת באלמנטים של מצלול, חריזה ומשקל, אבל כיום דברים אלה לא מחוייבים בשיר. בגדול, בשירה יש שימוש גדול בתכונות האסתטיות של השפה, יותר מהסיפורת. כיום, בעולם הפוסט מודרני, יש האומרים ששירה תלויה באופן קריאתה ככזו.
דרמה – (1) שם נוסף למחזה (כלומר מה שאמורים לראות על הבמה) (2)דיאלוג\דו-שיח (3) עלילה מהירה מלאה בקונפליקטים (סכסוכים והתנגשויות) בין דמויות ומתח.
כתב יד – (1) כל מה שכתוב ידי אדם . ו- (2) העותק הראשון או המקורי של יצירה הנכתב בידי המחבר, אשר יכול להיות גם מודפס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לחצו כאן לפתיחת צט
צריכים עזרה?
כתיבה טובה
שלום לך.
איך אנחנו יכולים לעזור?