אתם יושבים לבד בבית מול המחשב, כותבים וכותבים, מוסרים לחברים ואולי גם לעורך ספרותי מקצועי שיגיבו לכם וייתנו לכם משוב והצעות לשיפור. האם עם כל זה אתם צריכים להצטרף לסדנת כתיבה? האם זה ייתן לכם משהו?
התשובה היא כן באופן מוחלט!
את היתרונות שנותנת לכם סדנת כתיבה יוצרת לא ניתן לקבל באופן אחר. לסדנת כתיבה יש המון יתרונות ואני רוצה למנות 7 מהן היום במאמר זה:
1. התחייבות. בהרשמה לסדנת כתיבה, בין אם היא בת 2 מפגשים או במשך שנה שלמה, אתם יוצרים לעצמכם התחייבות כלפי עצמכם למצוא את הזמן לכתיבה ולכתוב. ה"לחץ" הקבוצתי ורגש המחויבות לקבוצה מעודדים אתכם לארגן את הזמן, לכתוב ולהשתפר.
2. הקראה בקול. כאשר אתם סתם מול המחשב שלכם יכול מאוד להיות שיישמע לכם מוזר, לא טבעי ואף מטופש להקריא את מה שכתבתם בקול. בסדנת כתיבה יוצרת זו הנורמה. יש צורך להקריא לכולם וזה בסדר גמור כי מקריאים לאחרים וכי הם מקריאים את גם שלהם. הקריאה בקול מאפשרת לנו לאמן את האוזניים שלנו לשמוע את הטקסט, את זרימת המילים, קצב הכתיבה, צלילי האותיות והמשפטים, אורכם ועוד. פעמים רבות אנו קולטים נקודות לשיפור בטקסט שלנו רק מתוך הקראה בקול.
3. קבלת ביקורת של מגוון דעות שמפרות זו את זו. כאשר אתם נותנים לחברים ומשפחה לקרוא טקסט ולהגיב זה עלול לקחת זמן. 'אוי, לא הספקתי עדיין' או 'זה נחמד מאוד' אלו חלק מהתגובות שאתם בטח מקבלים כל הזמן. בסדנת כתיבה המשתתפים חייבים להגיב לכם מיד ולעניין, וכיוון שיש כמה משתתפים שמגיבים יחד, אז גם אם למישהו אין בהתחלה מה להגיד, הוא שומע את תגובות האחר ומקבל מזה רעיונות לתגובות נוספות. כך השיתוף מפרה זה את זה ומעלה רעיונות ונקודות שלא היו עולות בדרך אחרת.
********
עד כאן היתרונות התאימו גם לסדנת כתיבה וגם לקבוצת כתיבה. (קבוצת כתיבה אלו פשוט חובבי כתיבה שנפגשים ומקריאים מיצירותיהם זה לזה ללא מנחה ספציפי.) נמשיך עם יתרונות שמיוחדים לסדנת הכתיבה היוצרת על פני קבוצת הכתיבה.
4. קבלת תרגילים ומשימות כתיבה. לפעמים אין לנו רעיון על מה לכתוב. כבר התחייבנו, פינינו את הזמן ו… אנו בוהים בדף הריק לשווא. לעומת זאת מנחה שנותן משימה או תרגיל מצית את הדמיון ופותח את סכר הרעיונות. בנוסף זה יכול להוציא אתכם מאזור הנוחות שלכם ולאפשר לכם להתנסות בדברים חדשים שאולי ימצאו חן בעיניכם ותרצו להמשיך אתם בכתיבתכם גם בעתיד.
5. קבלת משוב מקצועי. אחד הדברים החשובים ביותר הוא לקבל משוב מקצועי על כתיבתכם. מנחה הסדנה יארגן את כל ההערות של כולם ויעשה סדר. מה נכון לסיפור שלך ומה פחות. איזו הערה שנאמרה היא רלוונטית ואיזו לא, וכמובן ייתן גם הערות והסברים משלו שאיש מהקבוצה לא חשב עליהם.
6. לימוד תיאורטי. סדנת כתיבה יוצרת טובה איננה רק מקום להתבטא, אלא היא גם מלמדת כתיבה וספרות. היא מלמדת התבוננות בטקסט ובעולם בעין של סופר, היא מלמדת איך להקשיב לטקסט, איך בנויה עלילה, מהם המרכיבים השונים של הטקסט. הלימוד התיאורטי שנעשה גם מתוך הטקסטים של האחרים וגם משלכם הוא חשוב מאוד לקראת כתיבתכם העתידית. ככל שתהיו יותר מודעים למרכיבים השונים של הטקסט, כיצד הם משפיעים על הקורא ומה ניתן לעשות אתם, כך תוכלו להביע טוב יותר את מה שיש לכם לומר ולייצר יצירות ברמה גבוהה יותר.
7. קבלת כלים מעשיים לכתיבה. זו כמובן הסיבה בה"א הידיעה להצטרפות לסדנת כתיבה יוצרת. איך בונים עלילה? איך מאפיינים דמות באופן שתגרום לאהדה או בוז אצל הקורא? איך יוצרים אווירה נכונה? איך מתחילים? איפה מסיימים? ועוד ועוד מידע וטריקים וכלים שיהפכו את הרעיונות שלכם ליצירת אומנות כתובה.
האם ישנן עוד יתרונות שעולים בדעתכם? אשמח לתגובות כאן למטה!
למה אני מספרת לכם את כל זה עכשיו?
ובכן, בסדנאות הכתיבה שלי כמובן נמצאים כל היתרונות הנ"ל ואולי עוד כאלה ששכחתי,
וסוף סוף, לאחר הפסקה של שנה מפאת לידת בתי מוריה, אני שמחה, מאושרת ומתרגשת
לחזור לעניינים!
אני פותחת סדנה לבני 18 ומעלה
ביום שלישי ה- 6.11.12 בשעה 19:30
בביתי בקריית אתא.
מדובר בסדנת היכרות למתחילים בת 4 פגישות במחיר היכרות מוזל, כאשר אם לאחר הפגישה הראשונה לא התחברתם – לא תשלמו כלל. (כבר הגיעה אלי לקריות מישהי שגרה ליד טבריה אז מרחק זה לא בהכרח מחסום גדול כל כך)
לפרטים נוספים על סדנת הכתיבה לחצו כאן
אשמח לראותכם!
עדי.