דף מקדים הוא דף המצורף לכתב ידכם בזמן השליחה להוצאות לאור, המציג אתכם ואת סיפורכם ומבקש ומההוצאה לשקול להוציא אותו לאור

דברים שאסור בהחלט לכתוב בדף המקדים:
א. "עשיתי סדר בבית ומצאתי את כתב היד הזה שכתבתי לפני 20 שנה ומעולם לא שלחתי"- ההוצאה מבינה את זה כך: מצאתי זבל זרוק בבית ואני שולח אותו לכם. באותה מידה אתה יכול להוסיף ליד זה גם כמה בקבוקים שבורים ובגדי תינוקות קרועים. יש להם בערך את אותו הסיכוי לצאת לאור.
ב. "אמא שלי, חמותי ועוד הרבה אנשים שלא מכירים אותי קראו ואהבו, ולחצו עלי לשלוח להוצאות לאור"- ההוצאה מבינה את זה כסימן לחובבניות ומיד מקטלגת את הספר עם רושם ראשוני נמוך ודעות קדומות רעות
ג. "אתם הוצאה לאור מדהימה ומעולה עם הספרים הכי טובים בשוק! אני אוהב ומעריץ אתכם!" – שוב, סימן לחובבניות. היו ענייניים ואל תנסו ללקק.
ד. אין צורך לכתוב תקציר של העלילה. אפילו עדיף שלא תכתבו. כתב היד מגיע ללקטור ללא הדף המקדים והוא כותב בחוות הדעת שלו תקציר מדעתו. אם התקציר שכתב הלקטור שונה באופן מהותי מהתקציר שאתה כתבת, למשל לגבי דגשים אחרים בעלילה או מסר שונה, זה יוצר בעיה כי העורך חושב שאתה לא מבין מה כתבת או שלא הצלחת לשדר את מה שהתכוונת אליו, ווזה הופך אותך לסופר פחות טוב וכך גם יורד הרצון שלהם להוציא את ספרך.
ה. "הספר שלי שואב השראה מסופר X\ כל מי שאהב את הספר X יאהב גם את שלי" דברים כאלה , בדומה לתקציר העלילה, עדיף לתת ללקטורים לקלוט לבד ולציין בעצמם.
ו. "נולדתי בפתח תקווה בשנת תרפפ"ו , סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב ואני עוסק כמתווך דירות כבר 30 שנה" – קורות חייך אינם מעניינים , במיוחד כאשר הם לא קשורים לכתיבה או ספרות.

מה לכתוב בדף המקדים? דף מקדים לדוגמה

לכבוד הוצאת ________
שלום,
שמי X ואני שולח אליכם את כתב היד שלי "שם הספר".
אשמח להתקבל להוצאתכם.
פרטי התקשרות:
טל':
סלולרי:
מייל:
כתובת:
תודה

 מה עוד אפשר להוסיף לדף המקדים?

א. ניתן להוסיף מידע חשוב לגבי כתב היד כגון האם מדובר ברומן או אוסף סיפורים קצרים, ספר עיוני בנושא כך וכך, ספר מתנה, ספר ילדים או נוער, רומן מכתבים, מדע בדיוני וכד'. הסיבה לפירוט הז'אנר היא בשביל שמי שמקבל את כל הספרים יידע להעביר את כתב היד שלכם לאחראי על התחום המתאים וללקטור שאוהב את הז'אנר והתחום, וכך להעלות את הסיכוי שהוא יאהב את הספר.
ב. אם מדובר בסיפור אמיתי או רומן המבוסס על סיפור אמיתי, ניתן להוסיף זאת, אם כי זה עלול גם לפגוע בסיכויי הספר כיוון שאנשים חובבניים רבים שולחים ספרי חיים לא טובים להוצאות.
ג. אפשר להוסיף פרטים שיגרמו לעורכי ההוצאה לקחת אותך ברצינות כגון לימודי ספרות אקדמיים, לימודי כתיבה יוצרת תחת מישהו מפורסם, זכיות בתחרויות כתיבה, פרסומים קודמים של טקסטים וכדומה
ד. אם יש לכם המלצה בכתב של סופר מוערך או עורך ספרותי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לחצו כאן לפתיחת צט
צריכים עזרה?
כתיבה טובה
שלום לך.
איך אנחנו יכולים לעזור?